Jag har en bronspropeller med foldingblad från en firma i sthlm. Den är dansktillverkad från Flex-O-Fold och var DYR..... Den har ett centrum som passar S100 drevet och dessa fanns att köpa ett tag. Försök annonsera efter en sådan. Det borde finnas några att få tag i om man har lite flax. Min funkar perfekt efter 10 år. Du kanske tom kan prata med tillverkaren direkt i Danmark och få dom att damma av ritningarna ?
Jag hade std propeller 15x9 och bytade till en 16x11 och det går jättebra på min MB10A. Bra drag och mycket tyst motorgång i marschfart 6 Knop. Vid 5,5 Knop bara visakr motorn och är mycket ekonomisk med kanske 1 - 1,5 L per timme i förbrukning.

2

(9 svar, postad i Allmänt)

förteckning, dvs matrikel finns förstås. Men vi vet inte hur vi kan/vill lämna ut adresser namn etc.
Kontakta ordföranden så kanske han kan hjälpa dig !
/Passad 20

3

(3 svar, postad i Teknik)

Jag har seglat mer än 10 år utan backstag på min Passad 20 och har kört några år med backstag. Skillnaden är nog mera psykologisk än mätbar i fart.....Det är ju säkert så att man kan sträcka försatget mera - men behövs det om segelmakaren skuret seglet rätt, dvs man berättat huruvida man har backstag eller ej ?
Sen blir det mera grejor att hålla rätt på i slagen och om man glömmer släppa vid fel tillfälle så tappar man tid och det blir rörigt i sittbrunnen.

Så jag föredrar att köra utan !
Men var och en kan ju göra som den vill - det är jättefiffigt !

Snart är det sjösättning.....sjönt !

4

(4 svar, postad i Teknik)

Vilka luckor menar du ?
Stuven för/akter ? Äh, lite vatten får man väl räkna med....?
/Kenneth S-20